Όλες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

0
427

Αυστηρότεροι κανόνες για χιλιάδες φορολογούμενους που υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπαίνουν σε εφαρμογή σήμερα Παρασκευή, 1η Ιουλίου με αποτέλεσμα ορισμένοι να κινδυνεύουν να χάσουν την ευνοϊκή ρύθμιση αν δεν προσέξουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο αν δεν εξοφλήσουν τις νέες οφειλές τους εντός 15 ημερών.

Αν τεθούν εκτός ρύθμισης, η εφορία θα διεκδικήσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ρυθμισμένων έως 100 δόσεις οφειλών, εφαρμόζοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως οι κατασχέσεις καταθέσεων.

Παλαιότερα, οι φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είχαν τρίμηνη προθεσμία στη διάθεσή τους για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τόσο τις ατομικές όσο και αυτές για τις οποίες είχαν ευθύνη καταβολής.

Για να μην βγούν από την ρύθμιση των 100 δόσεων από 1ης Ιουλίου, οι υπόχρεοι θα πρέπει είτε να εξοφλούν τις νέες οφειλές εγκαίρως πριν λήξουν, είτε να τις εξοφλούν εφάπαξ εντός 15 ημερών, είτε να τις εντάξουν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. Για υπαγωγή στη πάγια ρύθμιση, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί την ΔΟΥστην οποία ανήκει και να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Πηγή : www.gorganews.gr