ΥΠΟΙΚ: Δεν αλλάζει η ρύθμιση των 100 δόσεων

0
601

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών απόφαση για αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αλλαγές στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στο νομοσχέδιο-σκούπα που θα πάει στη Βουλή και θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, θα προβλέπονται και αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο κ. Βενιζέλος είπε πως δεν θα διαγράφεται έως και το 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων. «Η επιχείρηση που υπάγεται στη ρύθμιση θα καλείται να εξοφλήσει την αρχική οφειλή συν ένα λογικό επιτόκιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, φέρεται να δήλωσε πως θα δημιουργηθεί ένας «μηχανισμός ελέγχου» για τις επιχειρήσεις που αιτούνται υπαγωγή στη ρύθμιση, κατόπιν σχετικού αιτήματος των εκπροσώπων των δανειστών. «Το μέτρο θα ισχύει για τις εταιρείες με υψηλά ληξιπρόθεσμα χρέη και θα πιστοποιεί ότι υπάρχει ανάγκη ένταξης σε καθεστώς ρύθμισης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.