Υπεγράφη η συμφωνία Εθνικής Ασφαλιστικής – International Life

0
410

Υπεγράφη η συμφωνία/σύμβαση μεταξύ της Εθνικής Ασφαλιστικής, της International Life Ζωής και του ασφαλιστικού διαχειριστή κ. Περιστέρη, για τη μεταφορά μέρος του χαρτοφυλακίου ζωής της Εταιρείας (όλα τα ατομικά συμβόλαια – περίπου 15.000 στο νούμερο) καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής, που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, έκανε δεκτή την πρόταση της International Life. Έτσι, οι υπογραφές μεταξύ των τριών ανδρών, Κωνσταντά, Περιστέρη και Μπράβου έπεσαν χθες Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 με τη διαδικασία να περνάει τώρα προς τελική έγκριση της ΤτΕ και την Εποπτική Αρχή.

Μόλις επικυρωθεί η συμφωνία και η εποπτική αρχή την ανακοινώσει επίσημα – κάτι που χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκόμενους ως τυπική διαδικασία – ο ασφαλιστικός διαχειριστής θα ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου και ενημέρωσης των ασφαλισμένων που υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουλίου.

Εκτός της συμφωνίας 6.000-7.000 συμβόλαια

Πάντως ανοιχτό μένει ακόμα το θέμα των υπόλοιπων συμβολαίων από το χαρτοφυλάκιο ζωής της International Life καθώς και των ασφαλιστών της που μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημέρωση για το αν θα απορροφηθούν από την Εθνική Ασφαλιστική ή θα συνεχίζουν να συνεργάζονται με τη μεσιτική της International Life. Πηγές της αγοράς αναφέρουν ωστόσο ότι εκτός της συμφωνίας θα μείνουν 6.000-7.000 συμβόλαια ομαδικών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Πηγή : www.insurancedaily.gr