Σκέψεις για νέο κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου – Ο παράγοντας που κρίνει την καταβολή

0
641

Δεν αναμένεται να δοθεί φέτος κοινωνικό μέρισμα όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ωστόσο, η υπεραπόδοση των οικονομικών στοιχείων μπορεί να φέρει εκπλήξεις στο τέλος του χρόνου.

Το κοινωνικό μέρισμα ήταν ένα βοήθημα το οποία ξεκίνησε να χορηγεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χριστούγεννα του 2017 καθώς η κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου διέθετε το υπερπλεόνασμα για την στήριξη των αδυνάτων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα είχε ανακοινώσει από πέρσι στη ΔΕΘ, φέτος, εφόσον κέρδιζε της εκλογές (κάτι που δεν κατάφερε), δεν θα έδινε κοινωνικό μέρισμα αλλά το υπερπλεόνασμα θα έπαιρνε μορφή μόνιμων φοροελαφρύνσεων.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Στον προγραμματισμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει για φέτος κοινωνικό μέρισμα αλλά όπως ενημέρωσε ο κ. Πέτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του αναμένεται να χορηγηθεί στο τέλος του 2020. Σε όλα αυτά όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον αστάθμητο παράγοντα των οικονομικών στοιχείων. Δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανένα αν ο κρατικός προϋπολογισμός στο τέλος του χρόνου αφήσει περιθώριο για …δώρα που ενδεχομένως πάρουν την μορφή κοινωνικού μερίσματος.

dikaiologitika.gr