«Σιωπηρή» παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μέχρι την Κυριακή το βράδυ

0
472
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του κόμβου από το υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης, λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου, έδωσε εντολή να μην επιβάλλονται τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. σε όσες δηλώσεις υποβληθούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (σ.σ. μέχρι την Κυριακή στις 24:00).

Η μοναδική επιβάρυνση που θα υπάρξει γι΄αυτές τις δηλώσεις -εφόσον φυσικά έχουν χρεωστικό υπόλοιπο- θα είναι, όπως είναι γνωστό η προσαύξηση 0,73% επί του χρεωστικού ποσού του εκκαθαριστικού.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπ. Οικ., σχετικά με τα διαδικαστικά πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. (100, 250 και 500 ευρώ) που ενδεχομένως θα εμφανιστούν μετά την υποβολή των δηλώσεων αυτών (σ.σ. που θα υποβληθούν το Σαββατοκύριακο), θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση μετά τις επερχόμενες εκλογές που θα διευθετεί το εν λόγω ζήτημα.

Μεταφέρουμε την παραπάνω πληροφορία προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που έχουν ακόμη φορολογικές δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν. Όμως, αναφορικά με τα διαδικαστικά πρόστιμα του Κ.Φ.Δ., ο κόμβος δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα γίνει μετά το πέρας των εκλογών και τη νέα κυβέρνηση. Βέβαια, φρονούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη στο θέμα αυτό έτσι ώστε να υποβληθούν χωρίς πρόστιμα και οι εναπομείνασες δηλώσεις.

Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, να αναφέρουμε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του taxis δίνει τις ίδιες ακριβώς πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με το θέμα.

Πηγή