Σήμα λήξης στα ανασφάλιστα

0
939
PALAIO FALIRO - PROVLIMATA STO DHMO FOTO/XARHS GIKAS
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία το θέμα των ανασφάλιστων. Κατά πληροφορίες αποστέλλονται στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα τεχνικά στοιχεία που οφείλουν η ΕΑΕΕ και το Επικουρικό Κεφάλαιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή που θα «τσεκάρει»  τα ανασφάλιστα.
Η μέχρι σήμερα δυσκολία ενεργοποίησης του μηχανισμού αναμένεται να λυθεί με την τελευταία αυτή κίνηση και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην αγορά δεδομένης της υποχρεωτικότητας ασφάλισης οχημάτων.
Η εξέλιξη της υπόθεσης έρχεται σε συνέχεια της προ εβδομάδος συνάντησης του προέδρου του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου με τον γενικό γραμματέα κ. Γ. Πιτσιλή κατά την οποία αναδείχθηκαν οι ελλείψεις που δεν επέτρεψαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού διασταύρωσης στοιχείων μεταξύ βάσεων δεδομένων που θα αποκαλύψουν τους ανασφάλιστους.
Να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της μεγάλης ανάγκης για είσπραξη εσόδων, τα ανασφάλιστα οχήματα -κατά τις πληροφορίες- εντάχθηκαν στις μνημονιακές υποχρεώσεις οπότε και δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο να αναβληθεί η διαδικασία εντοπισμού τους.
Ερώτημα παραμένει το πότε θα γίνει πρεμιέρα διασταυρώσεων οπότε και θα αποκαλυφθεί ο αριθμός τους.