Ξεκίνησαν χθες 2 Απριλίου, οι αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση των οφειλών προς το ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.
Ειδικότερα προβλέπεται:
- Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
- Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
- Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
- Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις και τέλος,
- Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις
Από τις πρώτες ημέρες το ενδιαφέρον για την πρώτη φάση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις οφειλές είναι πολύ μεγάλο. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα και από τα στοιχεία των ασφαλιστικών φορέων, καθώς μόνο για το ΙΚΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΑΟ και του ΙΚΑ, τις πρώτες έξι ημέρες κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν 8.680 αιτήσεις, ενώ ρυθμίστηκαν 585 εκατομμύρια ευρώ.
Πληροφορίες:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται επαρκώς για τις προϋποθέσεις, τους όρους και τη διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση μέσα από τις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών φορέων.
• Για το ΙΚΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ΕΔΩ
• Για τον ΟΑΕΕ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ΕΔΩ
• Για το ΕΤΑΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ΕΔΩ
• Για τον ΟΓΑ μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα ΕΔΩ