Πόσο ραγδαίες θα είναι οι αλλαγές στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

0
539

Οι εξελίξεις στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά , που κινούνται ραγδαία, τόσο από τις αλλαγές που συντελούνται με την επικείμενη εφαρμογή του Solvency II όσο και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο μέσα στα επόμενα χρόνια

Οι αλλαγές αυτές είναι πλέον ορατές και πρέπει συνολικά να προσαρμοστούν σε αυτές όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο είτε εταιρίες, είτε διαμεσολαβούντες .
Ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών θα μειώνεται συνεχώς, κάτι που έχουν προβλέψει κορυφαία ασφαλιστικά στελέχη , και ο ανταγωνισμός θα σκληραίνει παρ’ ότι παρατηρείται συγκέντρωση της παραγωγής και των μεριδίων της αγοράς .
Μικροί και μεγάλοι παίχτες της αγοράς, που θέλουν να μείνουν στην αγορά, δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν “άναρχα” και κάτω από την λογική των παλαιών τακτικών που προκάλεσαν τα φαινόμενα τύπου Ασπίς Πρόνοια.
Οι εποχές των “μεγάλων προσδοκιών” και “των από μηχανής θεών” που έσωζαν καταστάσεις για να μην κλείνουν εταιρίες, για να διαιωνίζονται νοσηρές καταστάσεις, που στην συνέχεια πλήρωνε όλη η αγορά, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί .
Όσοι είχαν πιάσει αυτά τα μηνύματα των καιρών και έχουν προβλέψει για το νοικοκύρεμα και την εξειδίκευση, έστω και με δυσκολίες ,μπορούν να προσδοκούν συνέχεια και στο μέλλον.

Πηγή : www.asfalisinet.gr