Πόσο κοστίζει μια ασφάλεια περιουσίας για Φυσικά Φαινόμενα σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο;

0
1110

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχτηκαν οι δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Η μανία της φύσης δεν λέει να κοπάσει. Προβλήματα υπήρξαν επιπλέον στον Νομό Ιωαννίνων από κατολισθήσεις βράχων στις περιοχές Τζουμέρκων και Ζαγορίων, στον Νομό Πρεβέζης και ιδιαίτερα στον δήμο Πάργας, στον Νομό Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα στο δήμο Σουλίου ενώ στον Νομό Φθιώτιδας λαμβάνονται μέτρα γιατί φούσκωσε ο ποταμός Σπερχειός, κ.α

Η παροχή Φυσικά Φαινόμενα δίδεται μέσα από τα συμβόλαια περιουσίας όλων των εταιρειών για κατοικίες και επιχειρήσεις και αποζημιώνει τις υλικές ζημιές που θα συμβούν στο ασφαλισμένο ακίνητο ή/και περιεχόμενο συνεπεία όλων των καιρικών φαινομένων όπως πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι, παγετό ή και οποιοδήποτε άλλο ακραίο φυσικό φαινόμενο εκδηλωθεί και πιστοποιηθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όπως ανεμοστρόβιλος, υδροστρόβιλος κ.α.

Ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται έως του ανώτατου ποσού ασφάλισης για κτήριο ή/και περιεχόμενο και συνήθως με μια ελάχιστη συμμετοχή 5,10% επί της ζημιάς και με ένα ελάχιστο ποσό π.χ 400, 450, 500, 600 ή και άνευ συμμετοχής ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Η κάλυψη δίδεται και από αρκετά συμβόλαια για υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων με συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως μέτρα ασφαλείας για αποφυγή εισροής υδάτων, τοποθέτηση αντικειμένων πάνω σε ράφια και σε ορισμένο ύψος πάνω από το έδαφος, αποζημίωση μέχρι ενός ορισμένου ορίου κ.α. ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία. Επιπλέον εάν ο ασφαλισμένος εκτός από ασφάλιση περιουσίας διατηρεί και συμβόλαιο οχήματός ωφελείτε συνήθως από μια συνδυαστική έκπτωση, ανάλογα την πολιτική της εκάστου εταιρείας.

Tο κόστος της παροχής συμπεριλαμβάνεται μέσα στο συνολικό κόστος ενός συμβολαίου ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον πλήθος παροχών όπως πυρκαγιά, πυρκαγιά από δάσος, έκρηξη, κεραυνό, κακόβουλες/τρομοκρατικές ενέργειες, άντληση υδάτων, αποκομιδή συντριμμάτων, πτώση δέντρων/στύλων/αεροσκάφους, κλοπή, ληστεία κτλ. Για παράδειγμα η ασφάλιση μιας ισόγειας κατοικίας 20ετίας αξίας κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 15 χιλ. ευρώ σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο κοστίζει ενδεικτικά ακόμη και από 70 ευρώ (ή και λιγότερο!) το έτος ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας η ασφάλιση μιας επιχείρησης με αξία κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 20 χιλ. ευρώ κοστίζει ενδεικτικά για ένα έτος: Για ένα Καφενείο/Λέσχη 130 ευρώ, για Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών 110 ευρώ, για Ιχθυοπωλείο 110 ευρώ, για Κλειδαράδικο 105 ευρώ, για Λογιστικό Γραφείο 80 ευρώ, για Συνεργείο Αυτοκινήτων 180 ευρώ κτλ. ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Για τον Νομό Ηπείρου η ασφάλιση μιας επιχείρησης με αξία κτηρίου 50 χιλ. ευρώ και περιεχομένου 20 χιλ. ευρώ κοστίζει ενδεικτικά για ένα έτος: Για Αρτοπωλείο 100 ευρώ, για Κατάστημα Είδη Δώρων 130 ευρώ, για Καφενείο/αναψυκτήριο 140 ευρώ, για Κατάστημα Λαϊκής τέχνης 140 ευρώ, για Εστιατόριο 130 ευρώ κτλ. ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Δείτε εδώ τον όρο Φυσικά Φαινόμενα μέσα από τους γενικούς όρους των συμβολαίων ασφάλισης κατοικίας Home4ALL και επιχείρησης Business4ALL της εταιρείας ΑΧΑ, παρόμοιους όλων των εταιρειών:

ΑΧΑ

Δείτε εδώ τον όρο Φυσικά Φαινόμενα μέσα από τους γενικούς όρους των συμβολαίων ασφάλισης κατοικίας Full Home και επιχείρησης Εθνική και Επιχείρηση, της εταιρείαςΕθνικής Ασφαλιστικής:

Εθνική Ασφαλιστική

nextdeal.gr