Πως δεν θα πέσετε θύμα πλαστού ασφαλιστικού συμβολαίου

0
828

Επανειλημμένα κάτοχοι αυτοκινήτων έχουν πέσει θύματα απατεώνων που τους πούλησαν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου.

Επειδή το θέμα έχει “επιδημικές διαστάσεις” καλό και χρήσιμο είναι όταν θέλετε να αγοράσετε ασφάλιση αυτοκινήτου να απευθύνεστε σε πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους και ασφαλιστές.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τον άνθρωπο που σας πουλάει ασφάλειες τσεκάρετε διαδικτυακά αν όντως είναι ασφαλιστής και ασκεί νόμιμα το επάγγελμα.

Ρωτήστε το όνομά του και τον αριθμό μητρώου στο ΓΕΜΗ που καταχωρούνται όλοι οι ασφαλιστές που έχουν ενεργή άδεια να κάνουν ασφάλειες ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Κάνοντας κλικ εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείς να βρεις ή να αναζητήσεις πιστοποιημένους ασφαλιστές σε όλη την Ελλάδα.

Στην περίπτωση που η ασφαλιστική πρόταση είναι μέσω διαδικτύου στην σελίδα που θα οδηγηθείτε πρέπει επίσης να αναγράφεται η άδεια και το επαγγελματικό επιμελητήριο που είναι καταχωρημένη, που επίσης μπορεί να τσεκάρετε με τον πιο πάνω τρόπο για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Ακόμη τσεκάρετε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που πήρατε είναι σε ισχύ επισκεπτόμενοι την διεύθυνση εδώ όπου καταχωρούνται όλα τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Επιπλέον για οποιαδήποτε πληροφορία για να διασταυρώσετε από την ασφαλιστική εταιρία αν όντως αυτός που σας προτείνει να ασφαλιστείτε ή σας δίνει ένα συμβόλαιο καλέστε την ίδια την ασφαλιστική εταιρία που σας προτείνει να ασφαλιστείτε.

asfalisinet.gr