Προσφέυγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μπλοκάκια οι ασφαλιστές

0
463

Έτοιμοι είναι να προσφύγουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου για τα «μπλοκάκια», έχοντας καταρχήν ήδη «συνταχθεί» υπέρ της προσφυγής που προτίθεται να καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ και για την οποία επρόκειτο να λάβει χθες ως προεδρείο της Συνομοσπονδίας τη σχετική απόφαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τα τέσσερα σωματεία των διαμεσολαβούντων της ασφαλιστικής αγοράς, δια της ΕΑΔΕ, οργανώνουν την ομάδα των επαγγελματιών (φυσικών προσώπων) που θα καταθέσουν την αγωγή και τυπικά θα εκπροσωπήσουν το σύνολο του κλάδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες με την κίνησή τους αυτή θα προσβάλλουν σε δύο σημεία το νόμο. Το πρώτο θα αφορά στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών και το δεύτερο στο χρόνο υπολογισμού τους και κυρίως στη βίαιη, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς, προσαρμογή του κλάδου στο νέο καθεστώς.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι οι επιβαρύνσεις στις εισφορές υπολογίζονται από 20 έως και 300% (!!!), γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις στους κόλπους των ασφαλιστικών συμβούλων.

Όπως τονίζεται, στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες πλήττονται από το νέο πλαίσιο υπολογισμού και καταβολής των εισφορών. Οι μόνοι οι ποίοι ωφελούνται είναι οι πολύ νέοι που δεν έχουν ακόμη «προλάβει» να οργανώσουν μεγάλα χαρτοφυλάκια, καθώς και ορισμένοι που ανήκουν σε παλαιότερες «σειρές» της αγοράς οι οποίοι είχαν αρχίσει σταδιακά να αποσύρονται από τον κλάδο με αποτέλεσμα να καταγράφουν μειωμένα έσοδα από προμήθειες.

Πηγή : insuranceworld.gr