Νωρίτερα και σε περισσότερους το επίδομα θέρμανσης

0
546

Του Σπύρου Δημητρέλη

Νωρίτερα και σε περισσότερους σχεδιάζει να δώσει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης η κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα είπε το πρωί μιλώντας στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας δεν πρόκειται να δοθεί κάποια προκαταβολή του επιδόματος, αλλά όλοι όσοι βάλουν πετρέλαιο τον Οκτώβριο, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα λάβουν εντός του έτους το σύνολο του επιδόματος. Επιπλέον εξετάζεται η χαλάρωση των εισοδηματικών κριτηρίων προκειμένου να λάβουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περισσότερα νοικοκυριά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η μέση τιμή διάθεσής του υπολογίζεται ότι θα είναι στα 1,02 έως 1,05 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει και φέτος έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση στα ευπαθή οικονομικά νοικοκυριά, δηλαδή το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα. Το ποσό του υπερπλεονάσματος για φέτος υπολογίζεται στα περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ και θα διατεθεί για διανομή κοινωνικού μερίσματος καθώς και στην καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

capital.gr