Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου ραβασάκια με έξτρα φόρο σε αγρότες

0
459

Ξεκινά μέσα στις επόμενες μέρες η αποστολή των νέων εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος με τα οποία οι αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα του 2014.

Στα νέα ειδοποιητήρια θα έχει ενσωματωθεί ο διπλασιασμός αναδρομικά της προκαταβολής φόρου για το εισόδημα του 2014.

Το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το αργότερο ενώ τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ τα οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό, πρέπει να έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Οι αγρότες θα ειδοποιηθούν μέσω emails ότι στους λογαριασμούς που διατηρούν στο Taxis έχουν αναρτηθεί τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα. Στα σημειώματα αυτά έχει ενσωματωθεί η πρόβλεψη του  ν. 4336/2015 για διπλασιασμό αναδρομικά της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55%.

Έτσι, ένας παραγωγός ο οποίος π.χ. δήλωσε ετήσιο καθαρό εισόδηµα5.000 ευρώ και του βεβαιώθηκαν φόρος 650  ευρώ και προκαταβολή φόρου 178,75 ευρώ με την πρώτη εκκαθάριση, τώρα µε το νέο εκκαθαριστικό θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 178,75 ευρώ.

Ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από τη νέα εκκαθάριση θα πρέπει να εξοφληθεί με τις τρέχουσες δόσεις του φόρου εισοδήματος, δηλαδή τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Πηγή