Ε. Αχτσιόγλου: «Τις επόμενες εβδομάδες η ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία»

0
765
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο κο Νίκο Χατζηνικολάου και στο ρ/φ σταθμό REALFM έδωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.
Η Υπουργός, μεταξύ άλλων ανέφερε πως, πριν το τέλος του χρόνου (τις επόμενες εβδομάδες) θα υπογραφεί η απόφαση για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, που θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίας χωρίς πτωχευτική ικανότητα (όπως για παράδειγμα μηχανικοί, δικηγόροι και αγρότες) ανεξαρτήτου του ύψους της οφειλής τους και ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (όπως για παράδειγμα οι έμποροι) που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ, είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Υπουργός επανέλαβε (τα ήδη γνωστά εδώ και καιρό) πως οι οφειλέτες θα μπορούν να ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε έως 120 δόσεις με σημαντικό «κούρεμα» των προσαυξήσεων.

Το σχέδιο της ρύθμισης θα προβλέπει πως για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι οφειλέτες, θα πρέπει να υπάρχει ένας μικρός έλεγχος βιωσιμότητας, κατά τον οποίο, ο λόγος του συνολικού χρέους προς τα έσοδά τους, θα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος με 8.
Είναι έτοιμες και τις επόμενες ημέρες θα υπογράφουν, πολύ σημαντικές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Ο.Ε.Κ. που θα περιλαμβάνουν ακόμη και «κούρεμα» της βασικής οφειλής, αν έχει πληρωθεί ένα σημαντικό μέρος του ποσού.

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα, η κα Αχτσιόγλου ανέφερε πως:

• Έχουν εγκριθεί ήδη περισσότερες από 520.000 αιτήσεις με μέσο δικαιούμενο ποσό μερίσματος, τα 570 ευρώ

• Σήμερα θα αναρτηθεί νέο αρχείο με συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις

• Διορθώνονται συνεχώς προβλήματα που έχουν εντοπιστεί

• Στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους

Taxheaven.gr