Διοικητής ΟΑΕΕ: Οποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές, να πάει Βουλγαρία!

0
420

Μια απίστευτη δήλωση φέρεται να έκανε ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Τσακίρης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε Φλώρινα και Βέροια προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα έντονο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζον ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ταμείου. Ενας από τους ασφαλισμένους είπε σε κάποια στιγμή στον διοικητή του ΟΑΕΕ ότι από την 1η Ιανουαρίου, με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές, οι ασφαλισμένοι δεν θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.

Η απάντηση που του έδωσε ο κ. Τσακίρης προκάλεσε έκπληξη και τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων, καθώς δήλωσε πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένεια του και ας πάει στη Βουλγαρία.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΕ δήλωσε στην εφημερίδα πώς η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, καθώς αυτό που ήθελε να καταδείξει λέγοντας κάτι τέτοιο είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλούνται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.

Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ): Ας πάει ο Τσακίρης να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία
«Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ, Δ. Τσακίρη ότι «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία».

«Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα συμπλήρωσε πως «όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό, δεν μπορεί να λέει “άμα δεν σου αρέσει, φύγε”. Αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική».

Πηγή : www.iefimerida.gr