Ανοίγει στο Taxis η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

0
400

Ποια τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Τι απαντά ο Τρύφων Αλεξιάδης για τις καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxis Net για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το ύψος και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, απέδωσε τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην έναρξη της διαδικασίας στα γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς όπως σημείωσε απαιτούνται δεκάδες υπογραφές από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Αναφερόμενος στα κριτήρια που θα ισχύσουν υπογράμμισε ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει για τους άγαμους τις 12.000 ευρώ και τις 20.000 ευρώ για τους έγγαμους, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 2000 ευρώ για κάθε παιδί. Επιπλέον, θα ισχύει και όριο στην ακίνητη περιουσία, το οποίο όπως διευκρίνισε ο κ. Αλεξιάδης, θα είναι στις 100.000 ευρώ για τους άγαμους και στις 200.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, η υποβολή των αιτήσεων και η χορήγηση του βοηθήματος θα γίνει σε δυο φάσεις: για αγορές έως το τέλος του έτους το βοήθημα θα καταβληθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και για αγορές μέχρι τα τέλη Μαΐου η ενίσχυση θα αποδοθεί στις 30 Ιουνίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε με αιχμηρό ύφος στην κριτική που ασκείται για τα πισωγυρίσματα που αποδίδονται στο υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας: «Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι στο στόχαστρο ορισμένων που δεν έχουν καταλάβει ότι η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει και επιδίδονται σε μυθεύματα, ψέματα και παραπληροφόρηση. Θα πάρουν την απάντησή τους με το νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή