Έρχονται ηλεκτρονικά ραβασάκια σε 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ

0
574

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης οχημάτων και μοτοσυκλετών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και σύντομα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων και δικύκλων θα λάβουν το ειδοποιητήριο που θα τους δίνει την επιλογή ελέγχου ή προστίμου.

Μάλιστα, ο αριθμός των οχημάτων που «απέχουν» από τον θεσμό υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια εκ των οποίων το 1 εκατ. αφορά σε δίκυκλα.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία από τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 και εκτιμάται ότι θα συνδυαστεί με το μέτρο της μείωσης ή της κατάργησης των προστίμων εκπρόθεσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, που περιγράφεται στην νέα λίστα μέτρων του υπουργείου Οικονομικών.
Από το 2013, οι έλεγχοι καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης τόσο από τα Ιδιωτικά όσο και από τα Δημόσια ΚΤΕΟ και η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη για να διαπιστωθούν με απόλυτη ακρίβεια πόσα είναι τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», αποτέλεσμα είναι η τήρηση δύο παράλληλων αρχείων, αυτό που περιλαμβάνει όλες τις άδειες κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ και ενός δεύτερου που περιλαμβάνει τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο. Από τη λειτουργία μίας εφαρμογής που θα συνδέει αυτά τα δύο αρχεία αναμένεται να προκύψει ο ακριβής αριθμός των ανέλεγκτων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόστιμο για τα επιβατικά οχήματα ανέρχεται σε 16 ευρώ, 33 ευρώ και 65 ευρώ για εκπρόθεσμο έλεγχο έως 30 ημέρες, από 30 ημέρες έως 6 μήνες και άνω των 6 μηνών, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ