Έξι απαντήσεις για να γνωρίσουμε καλύτερα την ιδιωτική ασφάλιση

0
331
3d Property insurance concept

«Σε μένα θα τύχει;». Αυτή ήταν ίσως η πιο γνωστή απόκριση αρκετών στο άκουσμα από έναν ασφαλιστή για την ανάγκη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Είτε αφορά αυτό ζητήματα Υγείας, ασφάλιση κατοικίας, περιουσίας ή νέων αναδυόμενων – πιο σύνθετων απειλών.

Στο πέρασμα των χρόνων η ασφαλιστική βιομηχανία εξελίχθηκε, αναβαθμίστηκε με νέα προϊόντα ενώ θωρακίστηκε με πιο αυστηρή Εποπτεία. Η πολυπόθητη, ωστόσο, ασφαλιστική συνείδηση χτίζεται βήμα – βήμα και η Ελλάδα απέχει ακόμα αρκετά από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Η επικοινωνία για τα οφέλη της ασφάλισης δεν πρέπει να σταματήσει. Γιατί, είναι εκείνοι που νομίζουν ότι γνωρίζουν την ιδιωτική ασφάλιση κι εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν. Στην τελευταία καμπάνια ενημέρωσης η ΕΑΕΕ εξηγεί:

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι επένδυση για τη ζωή μας.

Η ασφάλιση προστατεύει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις από το κόστος που μπορούν να φέρουν δυσάρεστα γεγονότα, όπως μία φωτιά, μία πλημμύρα, ένας σεισμός, ένα ατύχημα ή μία ασθένεια. Ένα κόστος το οποίο πολλές φορές είναι δύσκολο να το καλύψουμε από τις οικονομίες μας.

Ας σκεφτούμε το παράδειγμα της φωτιάς. Μία πυρκαγιά που μπορεί να φέρει μεγάλες καταστροφές στο σπίτι μας. Έχουμε στην άκρη ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν;

Κι εδώ είναι που ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης αποδεικνύεται ανεκτίμητος. Γιατί μέσω της ασφάλισης οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις μπορούν να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους, να αποταμιεύουν για το μέλλον και βέβαια να χρηματοδοτούν την αποκατάσταση τυχόν ζημιών.

Η ιδιωτική ασφάλιση, μας βοηθά:

  • Να οδηγούμε. Χωρίς την ασφάλιση πολύ λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος επισκευής, τα κόστη νοσηλείας, την ευθύνη από πρόκληση ζημιάς σε τρίτους και άλλα έξοδα που προκύπτουν από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.
  • Να προστατεύουμε το σπίτι μας. Με την ασφάλιση μπορούμε να αποζημιωθούμε για κλοπή, πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα και πολλούς άλλους κινδύνους που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές και απώλειες στο σπίτι μας.
  • Να προστατεύουμε την υγεία μας. Σε περίπτωση ασθένειας η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος νοσηλείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να τα καλύψουμε από τις οικονομίες μας.
  • Να αποταμιεύουμε για το μέλλον μας. Μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία συμπληρωματική σύνταξη, ένα επιπλέον δηλαδή εισόδημα για τα γεράματά μας.
  • Να φροντίσουμε την οικογένειά μας. Η ιδιωτική ασφάλιση προσφέρει προγράμματα για την οικονομική διασφάλιση της οικογένειάς μας σε περίπτωση που κάτι μας συμβεί.
  • Να προστατεύουμε την επιχείρησή μας. Κίνδυνοι απειλούν τις εγκαταστάσεις μας, τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες μας, τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας και πολλά άλλα. Η ασφαλιστική κάλυψη συμβάλλει στην συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης μετά από μία ζημιά. Επιπλέον, μπορούμε να καλύψουμε το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης με ομαδικά προγράμματα για την υγεία, τη σύνταξη κ.ά.

Και βέβαια η χρησιμότητα της ασφάλισης δεν περιορίζεται στα παραπάνω.

Η ασφάλιση προστατεύει ό,τι είναι σημαντικό για εμάς προσφέροντάς μας ηρεμία και οικονομική ασφάλεια. Μας βοηθά να διατηρήσουμε το επίπεδο ζωής μας και τους καρπούς των προσπαθειών μας. Με σύμμαχό μας την ασφάλιση μπορούμε να είμαστε ξέγνοιαστοι και να ασχολούμαστε με τα πράγματα που έχουν πραγματική αξία στη ζωή.

Πηγή