Έλληνας Ομογενής που μένει στη Ρόδο ένοχος για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική απάτη στην Καλιφόρνια

0
720

Την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας ενός ομογενή και εταιρείας που εδρεύει στην Ιρλανδία, την οποία φέρεται να εκπροσωπεί, μέχρι του ποσού των 69.000 ευρώ αιτήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ένας υπήκοος Αλβανίας, που τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα.

Ο ομογενής, που έχει μόνιμη εγκατάσταση στο Φαληράκι, φέρεται να έχει καταδικαστεί από δικαστήρια της Αμερικής για μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση ασφαλιστική απάτη.
Ο Αλβανός είναι τεχνίτης μάστορας ελαιοχρωματιστής – μονωτής και από δεκαετίας και πλέον εργαζόμενος με την ειδικότητα αυτή στη Ρόδο και επί σειρά ετών ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με βαρέα ένσημα.
Η αλλοδαπή εταιρεία, έχει στην ιδιοκτησία της, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μία οικοδομή στις Καλυθίες.
Από τις αρχές Ιουλίου 2014 προσλήφθηκε με προφορική σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, από τον ομογενή και ανέλαβε τον ελαιοχρωματισμό και μόνωση της οικοδομής.
Οι εργασίες που του ανέθεσε, απαιτούνταν να γίνουν σε ύψος από το σταθερό έδαφος και από δύο έως και επτά μέτρα το μέγιστο.
Ο ομογενής, όπως ισχυρίζεται ο εργάτης, του παρείχε μία πτυσσόμενη σκάλα, η οποία σε πλήρη ανάπτυξη καθ’ ύψος άγγιζε τα επτά περίπου μέτρα.
Την 09 Αυγούστου 2014 και περί ώρα 15.15 μμ, με σκοπό να χρωματίσει τμήμα των εξωτερικών τοίχων της οικοδομής ανέβηκε στην σκάλα για να χρωματίσει τμήμα της οικοδομής σε ύψος 6,80 μ. περίπου από το έδαφος.
Η σκάλα «γλίστρησε» απότομα στο έδαφος, «έκλεισε» και τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.
Τραυματίσθηκε στο αριστερό του πόδι και στα δύο του χέρια και μεταφέρθηκε από τον ομογενή και όχι από το ΕΚΑΒ, στα επείγοντα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Υπέστη κατάγματα και χειρουργήθηκε κατ’ επανάληψη για την αποκατάσταση τους ενώ του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια μεγάλης διάρκειας.
Ο ομογενής, σύμφωνα με την αίτηση, δεν τον έχει βοηθήσει για να αντεπεξέλθει στα έξοδα νοσηλείας και αποκατάστασης της υγείας του ενώ υποστηρίζεται ότι δεν του έχει καταβάλει τα χρήματα που του οφείλει από την εργασία του.
Προέβη δε μετά από οχλήσεις σε δήλωση του επίδικου ατυχήματος ενάμιση μήνα μετά και ανέλαβε και την σχετική υπαιτιότητα.
Ο Αλβανός εργάτης διαπίστωσε στην πορεία ότι ο ομογενής δεν είχε καταβάλει πλήρως τα ένσημα του στο ΙΚΑ.
Ο ομογενής είχε κριθεί ένοχος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής απάτης στην ιστορία της Kαλιφόρνιας.
Είχε διαταχθεί μάλιστα να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων στην ασφαλιστική εταιρεία της Aμερικής («Cigna Property and Casualty Insuvance Co») για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων στα οποία υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της 10ετούς δικαστικής διαμάχης που είχε μαζί του.
Είχε αποκτήσει τεράστια φήμη και οικονομική δύναμη στην Aμερική και συγκεκριμένα στο Beverly Hills και συνεργαζόταν με τους πιο επιφανείς αστέρες ταινιών του Hollywood.
Η δικαστική διαδικασία εναντίον του χρονολογείται από το 1992 όταν αγόρασε την «Principe di Pictor» μια μηχανοκίνητη θαλαμηγό μήκους 76 ποδών για 1,9 εκατ. δολάρια και απέκρυψε την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτη.
Φέρεται να επινόησε και σχεδίασε μια ιστορία πειρατείας της θαλαμηγού του στην Mεσόγειο από «πειρατές» που θα την χρησιμοποιούσαν για μεταφορά ναρκωτικών προκειμένου να εισπράξει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία!
Από έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Cigna προέκυψε ότι είχε εισπράξει αποζημίωση για «κλοπή» της θαλαμηγού Tutania το 1970 που «κατελήφθη» ανοιχτά του Los Angeles από Περουβιανούς «ληστές» και για την θαλαμηγό «Eπινίκεια» το 1976 που βυθίστηκε ανοιχτά των ακτών της Iταλίας.
Το 1983 κατέθεσε άλλη αίτηση αποζημίωσης για φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο του «Crest» ανοιχτά του Los Angeles.
Ο ίδιος φέρεται επίσης, στο χρονικό διάστημα από το 1976 έως το 1990 να είχε εγείρει 29 απαιτήσεις για αποζημίωση από ασφαλιστικές εταιρείες επικαλούμενος «ανικανότητα» ενώ εισέπραξε αποζημιώσεις 6 φορές για «απώλειες» αντικειμένων σε ταξίδια του στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και σε ταξίδια του στην Pόδο.
Πηγή: dimokratiki.gr